SEO Haberleri – Eylül 2019

Sonbahar, SEO sektöründe de birtakım önemli haberlerle birlikte geldi. Yılın son çeyreği, internet sitenizde olumlu adımlar atmak için size güzel fırsatlar sunuyor.

Devasa internet siteleri düşüşe geçti. İnternet üzerinde çok köklü geçmişe sahip olan internet sitelerinde, yapılan son güncellemenin ardından önemli düşüşler görüldü. Sonraki adımda neler olacağını kim bilebilir? Yine de, bu incelemeyi okuyarak fikir sahibi olabilirsiniz.

Önemli incelemeler, rehberler ve haberlere göz atacağız.

İşinize çok yarayacak bilgiler yanında harika istatistiklerin SEO stratejilerinize yön vereceğinizden şüphemiz yok.

Google Serp İstatistikleri

İlk olarak dört yeni araştırmaya bakacağız. 5 milyon sonuç, bize tıklama oranında neler öğretiyor, yaşlı bir alan adı ile birinci sıraya nasıl gelebilirsiniz, yerel olarak organik sıralamalar elde etmek ve daha az tıklama yapılan bir dünyaya nasıl hazırlanılır gibi sorulara cevaplar bulacağız.

Daha sonra sıra rehberlere geliyor. Günümüzde SEO’nun mu yoksa tıklama başına ödeme mi daha önemlidir, nasıl kaliteli bir bağlantı metni yazılır ve SSS tabanlı arama görünümleri ile trafiğinizi nasıl arttırabilirsiniz başlıklı rehberlerden benzersiz bilgiler öğreneceksiniz.

Son olarak bu ayki önemli haberler ve tartışmalara bakacağız. Yeni bir alan adı ile cezalar alt edilebilir mi, Google ticari içeriklere yeniden mi göz açtırmamaya başladı, Google arama sonuçlarında yeni font boyutları mı deniyor?

Backlinko adlı internet sitesinin doğal tıklama oranları ile ilgili yapmış olduğu çalışma ile başlayalım.

5 Milyon Sonuç Organik Tıklama Oranları ile ilgili Bize Neler Söylüyor

Bu yazı ile birlikte, tıklama başına maliyet ile ilgili birçok şey öğreneceksiniz. Eğer backlinko’nun yapmış olduğu bu araştırma sizin ilginizi çektiyse, yazının ilerisinde önerdiğimiz, Sparktoro tarafından yapılmış benzer incelemeyi okumayı ihmal etmeyin.

SEO İstatistikleri

SEO İstatistikleri

En üstte yer almak ne anlama geliyor, altlardaki sıralarda neler oluyor? Meta açıklamalar ve başlıklarınız duygulara mı hitap etmeli? Tüm bu sorulara Brian tarafından verilen cevaplar, makalede yer alıyor.

Yazı, verilerle ortaya konan 10 önemli bulgu ile başlıyor. Bundan sonra başlayan her bölüm, zengin görsel ve açıklamalar ile devam ediyor.

Tıklama Oranı İstatistiği

Tıklama Oranı İstatistiği

Anlatım, en çok ihtiyacınız olan önemli bilgileri edinmenizi ve uygulamalarınızı geliştirmek için gereken detaylı bilgileri almanızı kolaylaştırılacak şekilde yapılıyor.

URL Anahtar kelime İlişkisi

Şimdi bu konuyu anladıktan sonra, nasıl sıralama alındığına da bakmamız gerekiyor. Yüksek aranma hacmine sahip, yaşlı bir alan adı ile sıralama almak konusunda Authority Builders tarafından yapılan bir sonraki araştırmaya bakalım.

50 Bin Aranması Olan Eski bir Alan Adını 1. Sayfaya Getirmek

Eski bir alan adını sıralamalara sokmak, incelikleri olan bir iş. Eğer sıralamalara sokabiliyorsanız, zaten daha önce birçok backlink almış bu yaşlı siteden çok güzel kazançlar elde edebilirsiniz.

Eski alan adlarına yatırım yaparken daha yüksek harcamalar yapmanız gerekebilir, bu yüzden doğru yaptığınızdan emin olmalısınız.

Eski Alan Adları SEO İlişkisi

Eski Alan Adları SEO İlişkisi

Eğer doğru şeyleri yapmak isterseniz, bu araştırmadan çok faydalı bir yol haritası çıkartabilirsiniz. Bu sadece verilerin basit bir incelemesi değil. Siteyi üst sıralara çıkarabilmek için adım adım hangi hamleleri yapmanız gerektiğini açıklıyor.

Her şey detaylı olarak açıklanıyor.

  • Alan adı seçmek,
  • Başlangıçtaki ince ayarlar,
  • Link inşası,
  • Yeni içerikler,
  • Devam eden bakımlar

Tecrübeli site sahipleri, yaptıkları işleri geliştirmek için bu çalışmayı kullanabilir, fakat yeni başlayanlar ilk kez site yükseltmek üzerine çalışıyorlarsa, kolaylıkla uygulayabilecekleri bir rehber olarak okuyabilirler.

Bu araştırmada anlatılanlar küresel bazda sıralama almaya yönelik. Bunun yerine yerel olarak sıralama almak hakkında bilgi almak istiyorsanız, Loganix tarafından yapılan araştırmayı inceleyebilirsiniz.

Yerel Aramalarda Sıralamada Yükselmenin Sırrı: Organik Aramalarda Sıralama

Yerel SEO

Yerel SEO

Yerel SEO, belli bir coğrafi alan hedeflenerek yapılabilir, fakat bu SEO kariyeri için çok daha az kazançlı bir hale geliyor. Buradaki araştırma, yapılan aramaların nerdeyse yarısının yerel aramalar olduğunu söylüyor. Organik SEO ya da yerel SEO, ikisi de çok iyi seçim olabilir.

Fakat neden ikisini de aynı anda yapmıyoruz?

 

Yerel sonuçlar ile organik sonuçlar arasında her zaman bir ilişki olmuştur. Bu araştırma da, aralarındaki ilişkinin nasıl gerçekleştiğini açıklıyor.

Veriler, yerel sonuçlardaki sıralama ile organik sonuçlardaki sıralama arasında doğrudan bir ilişki olduğunu ortaya koymaktadır. Test edilen bir niş sitede, yerel sonuçlardaki ilk 5 site ile organik sonuçlardaki 5 site aynı yerdeler.

Öğrenilecek daha çok şey var. Araştırma, veriler tarafından ortaya çıkarılan birkaç sonuçla bitirilmektedir. Eğer daha fazla yerel inceleme almanın neden önemli olduğunu kavramak istiyorsanız, araştırmayı dikkatlice takip etmelisiniz.

Sıralama almanın önemi gün geçtikçe değişiyor, çünkü birçok arama tıklama yapılmadan bitiriliyor.

Google Aramalarının Yarıdan Daha Azı mı Tıklamayla Sonuçlanıyor?

Çok az insan bu yılın haziran ayında yaşanan önemli olaylardan birini farketti. Yapılan tüm aramaların yarısından daha fazlası tıklama yapılmadan sonuçlandı.

Bunun ne anlama geldiği konusunda net olmak gerekiyor. Bu, arama yapanların istediklerini alamadığı anlamına gelmiyor. Tam tersine, direkt olarak arama sayfasında aradıklarını buldukları sonucu çıkıyor.

Yapılan bu çıkarımdan sonra, Sparktoro’nun en büyük incelemesinin ana fikrini oluşturuyor. Araştırma, bu değişikliğin tarihçesini, Google’ın diğer arama motorlarına kıyasla piyasa payını ve SEO’cuların bu yeni düzende ayakta kalmak için neleri farklı yapmaları gerektiğine değiniyor.

Bu çalışma, arama konusunda uygulamalar yapanlar tarafından kaçırılmaması gereken bir fırsat. Bu değişim devam ederse, sıralamalar tamamen değişecek. Herkes, arama yapanların nasıl dikkatini çekeceğini bir şekilde öğrenmek durumunda.

Okuyacağınız bu yazıdan alınabilecek bir öneri, kısa vadede ücretli reklamların erişebilirliğini incelemek olacaktır. Sıradaki rehberimiz ise, SEO ile tıklama başına ödeme karşılaştırması ile ilgili olacak.

SEO vs. Tıklama Başına Ödeme: Hangisini Kullanmalıyız?

SEO mu, PPC mi-.jpg

SEO mu, PPC mi-.jpg

SEO mu tıklama başına ödemenin mi daha karlı olduğu uzun süredir tartışılan bir konu. Yeni güncellemeler ibreyi sürekli değiştiriyor.

Tahmin ettiğiniz üzere en iyi seçenek, nasıl bir bütçeye sahip olduğunuza ve ne elde etmek istediğinize göre değişmektedir. Onlarca farklı faktöre dayanan bu karşılaştırmayı Ahrefs, birçok açıdan ele alıyor.

Rehber, her seçeneğin güçlü yanlarına, açık avantaja sahip oldukları durumlara ve her ikisini de aynı anda kullanmanız gereken durumlara önemli bir bakış açısı sunuyor.

Her bölümde yeni iş kurmak, ürün tanıtım, web siteleri gibi farklı alanlardan örneklerle açıklanıyor.

Rehber, tecrübeli kullanıcılar düşünülerek tasarlanmış olsa da, yeni başlayanların da nerelere odaklanmasını kolayca anlayabileceği bir şekilde yazılmış.

Eğer SEO yolunu seçmeye karar veriyseniz, bir sonraki rehberi kaçırmayın. Bağlantı metni oluşturmadaki incelikleri anlatacak.

En İyi SEO Sonuçları için Verilerle Desteklenmiş Bağlantı Metni Optimizasyonu

SEO Anchor Text Optimizayonu

SEO Anchor Text Optimizayonu

Bağlantı metninin ne demek olduğunu biliyor olmalısınız, fakat bilmiyor olsanız bile, bu rehberdeki çok geniş kapsamlı anlatımla beraber ne olduğunu, Google’a ne anlattığını, nasıl en iyi olacağını anlayabilirsiniz. Bu anlatımla birlikte çok daha derin bilgilere ulaşabilirsiniz.

Rehber, bir vaka araştırmasının yanı sıra gerçek hayat uygulamasını da içeriyor. Bu şekilde yapılmış olması çok önemli, çünkü özellikle Penguen güncellemesi ile birlikte linkler ve açıklamalar ile ilgili çok şey değişti.

İlk başlarda en iyi uygulamaların neler olduğu anlatılırken, 50 binin üzerindeki örnek linklerle birlikte hangilerinin işe yarayıp hangilerinin yaramadığını açıklıyor.

Birinci sıraya ulaşmak için bağlantı metinleri büyük önem taşıyor. Eğer, bunları düzene koyarken başka neler yapmanız gerektiğine bakınıyorsanız, sonraki rehberimiz sizin için.

SSS’ler Kullanılarak Arama Görünürlüğü Nasıl Arttırılır?

SEO SS İlişkisi.jpg

SEO SSS İlişkisi.jpg

Arama görünümün sadece şu an için değil, SEO’nun geleceği için de ne kadar önemli olduğunu konuştuk. Arama görünümlerinde nelere yer vermeniz gerektiği, hangi şekillerde kullanıcıları çekebileceğiniz gibi konuları doğru şekilde öğrenmeniz gerekiyor.

  • Neil Patel de bu konuyu geçtiğimiz haftalarda irdeledi, düzenlediği bir webinar ile tekniği de paylaşmıştı. Bu makalede SEO SSS benzer taktik paylaşılmış fakat bu taktik SEO açısından risk barındırıyor onu belirteyim.

Bu aşamada Matthew Woodward, neleri doğru yapmanız gerektiği ile ilgili size güzel stratejiler sunabilir. Rehberin etkili olduğuna dair çok net kanıtlar bulunmakta.

Sitenize SSS bakımından zengin arama görünümleri eklemenin teknik işleri ile başlayan rehber, neden işe yarayacağı anlatılarak kapatılıyor. Önemli bilgiler vermesine karşın çok kısa sürede okunan bu rehber, çok işinize yarayacak.

Rehberlerin bu kadar hızlı okunuyor olması oldukça iyi, çünkü bu konularda çok fazla bilgi içeren metin bulunuyor. Sırada ayın haberleri ve tartışmaları var.

Yeni bir alan adı ile cezalara meydan okuyan tartışmalı bir konuyla başlıyoruz.

Yeni Bir Alan Adı ile Cezaları Alt Etmek Mümkün Mü?

Dan Petrovic, yaptığı denemeler ile dikkatleri üzerine çekti. Yapılan bu denemede, bir internet sitesi, ceza aldıktan sonra başka bir alan adına geçerse cezadan kurtulabilir mi sorusuna cevap aranıyor.

Google Cezası

Google Cezası

Zorlu ya da riskli olsa da, tweet serisini okuyan herkes bu deneme için oldukça heyecanlı görünüyor.

Eskilerde insanların uçakları izlemek için heyecanlandıkları gibi, yeni yüzyılda da bu tarz denemeler insanları heyecanlandırmaya yetiyor.

Maalesef bir sonraki incelememiz insanların neden bu tarz denemeler yaptığı ile alakalı iyi bir örnek içeriyor. Google, ilgili siteler tarafından önemle takip edilmesi gereken yeni önlemlerini açıkladı.

Google Ticari İçeriklere Önlem Alıyor

Google Ticari İçerik

Google Ticari İçerik

Sıradaki önerimiz, burada anlatılanlar arasında en uzunu ve belki de en çok bilgi içereni denebilir.

Buradaki temel mesele, Google’ın indirim kuponu ve başka markaların alt alan adlarında barındırdıkları bazı inceleme sonuçlarına ceza vermesi ile ilgili. Hali hazırda alt alan adları zaten olumsuz bir izlenim almışken, yeni yapılan bu açıklama çok büyük bir sürpriz yaratmadı.

Fakat burada anlatılanlar biraz daha ilginç bir hal aldı. Google, yaptığı inceleme ile birlikte tek bir kişiye ceza vermiş gibi görünüyor. Genç, aktif ve kimliği belirsiz olan bu Twitter kullanıcısı,

Buradaki genel tartışma ise, uygulamanın arama yapanların lehine sonuçlanıp sonuçlanmadığı üzerine. Siteyi ziyaret ederek ve yazıyı okuyarak daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

Sıradaki içeriğimiz, arama sonuçlarının görünümünde değişiklik olduğunu iddia edenlerle alakalı. Eğer son birkaç haftada arama sonuçlarında bazı farklı font boyutları gördüyseniz, muhtemelen değişiklikleri farkettiniz.

Google Arama Sonuçlarında Daha Büyük Font Boyutları mı Deniyor?

Büyük Fontlar ve SEO

Büyük Fontlar ve SEO

Kısa cevap: öyle görünüyor. Çok sayıda güvenilir SEO’cu, bazı testler yaptılar ve fontların gittikçe daha büyüdüğü sonucuna vardılar. John Mueller, bu tarz bir test yapıldığını inkar etse de, bunla alakalı problem yaşayanlar bu açıklamayla dalga geçtiler.

Sonuçları göründüğünden daha önemli olabilir. Çünkü fontların büyümesi demek, sayfada aşağı kaydırma yapmadan görünen sonuç sayısının azalması anlamına geliyor.

Bazıları, sadece üstteki birkaç sonucu gördükleri ile alakalı şikayetlerde bulunuyor. Daha önemlisi ise, dikkatlice yazılmış olan meta açıklamaların, yapılan bu değişiklik yüzünden yerle bir olduğu konusundaki şikayetler.

Resmi bir açıklama olmadan konuya dair testler yapılmaya devam ediliyor. Bu ayın sonuç önerisi, eğer istatistiklerde bir değişiklik görürseniz, meta açıklamalarınızın kesilip kesilmediğine bakın.

Yazar |2019-10-06T21:00:24+00:0001.10.2019|

Yorum Yap