Söz konusu başarılı SEO çalışması olduğunda, bir gecede elde etmeniz söz konusu bile değildir, uzun soluklu, sabır, zorluk gerektirir.
SEO uyumlu içerik başarılı blog oluşturmak bu işi yapmaya karar verdiğiniz andan itibaren odaklanmanız gereken en önemli faktördür.
İçerik optimize edildiğinde, yükselmesini sağlayacak diğer faktörleri devreye sokmak daha kolay olacaktır.
Bugünkü yazımızda adım adım‘‘ Blogcular için Modern SEO Uyumlu İçerik Stratejileri’’ konusunu işleyeceğiz.
Contents
İçerik Hedefini Belirleme
İçerik oluşturmaya karar vermeden önce amacının belirlenmesi gerekir.
- Ürün veya hizmet tanıtmak.
- Spesifik konuda yeni kitle hedeflemek.
- Belirli konuda hedeflediğiniz kitleyi sizinle aynı düşünmeye ikna etmek.
- Kendi alanınızla alakalı yeni gelişmeleri paylaşmak.
- Kendi alanınızla ilgili zaten var olan görüşlere katkıda bulunmak.
- Soruları cevaplamak veya cevaplarken kendinizi ön plana çıkarmak.
Başlangıçta amacı doğru belirlerseniz, doğru yere ulaşırsınız.
Ne yazacağınız hakkında her hangi bir fikriniz olmadan anahtar kelime analizi yapmak kadar yanlış durum olamaz.
İkinci adıma geçmeden önce amacınızı belirlediğinizde, ikinci adımda bu amaç için en uygun metrikleri seçmeniz daha kolay olacaktır.
Bu metrikler, sadece ziyaret olabilir, satış olabilir, yorum almak olabilir, link almak için olabilir.
Pinterest takipçi kazanma olabilir, çünkü geçmişte Pinterest’e önem veremiyordunuz ama şimdi orada kaliteli kitle oluşturmak istiyorsunuzdur.
İçerik amacı en başta belirlenmelidir.
Hedef Kitleyi Belirleme
Hazırladığınız içerikle ulaşmak istediğiniz kitleyi belirleyin. Bu kitle yeni potansiyel okuyucular, sadık ziyaretçileriniz veya sizin yazınızda vermek istediğiniz mesajın yayılmasını sağlayacak fenomenler olabilir.
Hedef kitleyi belirlerken içerik konusuna çok iyi hakim olmanız gerektiğini unutmamalısınız.
Eğer ürün, hizmet açıklaması veya satışı için içerik oluşturuyorsanız önce ürünü veya hizmeti çok iyi tanımalısınız ki, hedef kitleyi analiz ederken buna kimin ihtiyacı olduğunu doğru belirleye bilesiniz.
İçerik için hedef kitleyi belirlerken özellikle e-ticaret sayfalarında;
- Lokasyon
- Cinsiyet
- Gelir düzeyi
- Yaş
- Meslek
- Medeni durum
Başta olmak üzere kitlenin ilgi alanları oldukça önemlidir.
Örnek verecek olursak şehir merkezine uzak bir sanayi sitesinin içerisinde iş adamlarına hitap eden otel işletmesi için yukarıdaki kriterlere göre analiz yapmaksızın oluşturulacak içerik amacına ulaşmayacaktır.
Anahtar Kelime Analizi
Üçüncü aşamaya geldiniz, artık kime ulaşacağınızı ve neyi başarmaya çalıştığınızı biliyorsunuz.
Kitle hedefleme için üç ila beş anahtar kelime öbeği seçmemiz gerekiyor. Çünkü bir blog yazısıyla ulaşabileceğimiz makul sayıdır.
Burada parantez açarak belirlediğiniz kelimelerde Google sıralama sonuçlarına bakarak nasıl içerik oluşturmanız gerektiğini anlamaya çalışabilirsiniz.
İçerik belki video olmalı yada etkili infografik veya çok fazla sayıda görsel ya da Google News aracılığı ile haber formatında olmalı. Blogunuzun Google News kaydı yoksa belki olan sitede içeriği yayınlamanız daha doğru.
Hedeflediğiniz tüm kelimeler aynı arama amaçlarına sahip olmaları gerekmektedir. Arama amacından kasıt ney? Bundan kastım seçilen üç veya 5 anahtar kelime öbeğinde arama yapan kişilerin aynı amaca veya bir birine çok yakın amaçlara ulaşmak isteyen kişilerdir.
Örnek verecek olursak: ‘‘ Lüks mobilya modelleri’’ araması yapan kişilerle ‘‘ özel tasarım mobilya modelleri’’ aramasını yapan kişiler aynı amaca ulaşmak istemektedirler. Bu aramayı yapan herkes mobilya markalarının ürünlerini satın almayı veya araştırma yapmayı hedefliyorlar. Bu kullanıcıların tümü, lüks, üst düzey ve pahalı mobilya arayışındalar. Haliyle arama yapan kişinin amacıyla örtüşüyor.
Anahtar Kelime Analizinde Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar:
- İlk başta sayfanız otoriter olmadığı için aranma hacmi veya rekabeti yüksek anahtar kelimelerde yükselmesi imkansıza yakındır, bundan dolayı uzun kuyruklu anahtar kelimeler hedeflemeniz doğru olacaktır.
- Sorular bulup cevap verin
- Seçilen anahtar kelimede hedeflenen sıralamaya ulaşılabilir olduğundan emin olun: Aranma hacmi yüksek, rekabet yüksek kelimeler yerine.
- Aranma hacmi düşük, rekabet düşük anahtar kelimeler tercih edin. Böylece sıralamada ulaşılabilir hedefler belirlemiş olursunuz.
Rekabet Analizi
Rekabet araştırması yaparken şu sorular sorulabilir:
- Bu içerikte sıralama alan başka kimler var? Google sıralamalarından bunu görebilir veya SEO aracı kullanarak belirleye bilirsiniz.
- Bu alanda yoğun şekilde paylaşılan içerik kime ait? Bu noktada önemli olan kimin Google sıralaması değil, Facebook, Linkedin, Twitter, Pinterest gibi platformlarda en çok kimin içeriği paylaşılmış. Ahrefs, Moz, BuzzSumo gibi araçlardan bu istatistikleri öğrene bilirsiniz. Bu iki sorunun cevabını verdikten sonra şunu belirlemelisiniz…
- Blog içeriğimle ortaya koymak istediğim benzersiz değer ney? Benzersiz değerden kastım özgün içerik değil. Yazacağınız içerik diğerlerinin yazdıklarından veya oluşturduklarından farklı olmalı. Peki, siz başkalarının sunduğu değerlerden farklı bir değeri nasıl oluşturup, sunacaksınız?
Konuyla ilgili çok eşsiz fikriniz mi var? Daha iyi deneyim mi sunacaksınız? Bu içeriği daha farklı biçimde mi sunacaksınız? Yoksa konuyla ilgili hiçbir yerde yayınlanmamış istatistik veya data mı sunacaksınız? Bu şey ne olursa olsun, Google sıralamasında var olanın üstüne ve ötesine gitmelisiniz.
İçerik Oluşturma Aşaması
İçerik oluşturma zamanı geldi. Çünkü artık içerik oluşturma amacınızı biliyorsunuz, hedef kitlenizi biliyorsunuz, kitlenizin ne aradığını biliyorsunuz.
Artık özgünlük değeri yüksek içerik oluşturmalısınız çünkü insanlar sizi bekliyor.
Şuana kadar elde ettiğiniz şeyler oldukça değerli, bu bilgilerin gölgesinde arama motorlarının desteklediği, sosyal medyada paylaşılacak bir içerik hazırlayacaksınız.
Bu aşamada içeriğin türünü veya içerisinde neler olması gerektiğine de karar verebilirsiniz, bir video hazırlayarak içeriğe eklemeniz daha mı iyi olur? İnfografik olsa dikkat çeker mi? Bir liste, data, istatistik ekleseniz ziyaretçiler bu içeriği sosyal medya’da daha mı fazla paylaşır?
Veya yazmak istediğiniz konuyla lakalı ülkede bilinen, tanınan uzman kişilerle iletişime geçerek onların alıntılarını içeriğe eklemek daha etkileyici olur.
Bu kısım tamamen sizin yetenek ve hayal gücünüzle alakalı.
Sayfa İçi SEO / anahtar kelime hedefleme
Google SEO uyumlu, kullanıcı deneyimi yüksek içerik oluşturan sayfaları her zaman ödüllendirir.
Optimize edilmiş içerik nasıl olur? Sorusuna burada kısaca değinin daha sonra detaylandıralım.
Belirlediğimiz üç veya beş anahtar kelimenin en önemlisi URL’de tam eşleşecek şekilde geçirin.
Akabinde, ayrıca meta açıklama, resim alt etiketi ve diğer bölümlerde kullanın.
Başta belirlediğimiz anahtar kelimeleri içeriği oluştururken başlık, URL, meta açıklama, içerik, resimler, tüm uygun yerlere akıllıca serpiştireceğiz.
Bütün bunları yapıp içeriğimizi yayınladıktan sonra onu desteklemek adına, belki bu konuyla alakalı eskiden 5-6 ay önce yazdığımız bir makale varsa oradan link verebiliriz.
Bu konuda forumlar hala eşsiz kaynaklardır, Google’da arama yaparak otoriter, popüler forumlarda yazının içeriği ile uyuşan eski konuları, özellikle uzun tartışmaların olduğu içerikleri tespit ederek buralardan link alabilirisiniz.
Forumlarda yeni konu açarak link almanızı önermiyorum varsa eski konular yoksa, hiç almaya gerek yok.
Aynı şekilde eşsiz, otoriter içeriğiniz hakkında eski blog yazılarına ve blog sahiplerine ulaşarak onlardan neden sizin sayfanıza link vermeleri gerektiğini ikna edebilirsiniz.
Bütün bunları yaptıktan sonra mutlaka dikkat etmeniz gereken önemli faktörler var, bu faktörleri sizi de sıkmadan açık, anlaşılır madde madde ekleyelim:
Daha iyi anlaşılması için de şuanda oluşturduğumuz içerik üzerinden gidelim.
İçerik Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler
1. Sayfa Başlığına Anahtar Kelime İle Başlayın: Başlığın ilk kelimesinde ne kadar çok kullanırsanız o kadar iyi çünkü bu kısımdan arama motorlarına en güçlü sinyali verebilirsiniz.
2. SEO Uyumlu URL oluşturun: Sayfa URL lerini kısa ve anahtar kelime açısından zengin oluşturun.
3. Başlıklara Niteleyiciler/Tamamlayıcılar Ekleyin: ‘‘2019’’, ‘‘en iyi’’, ‘‘rehber’’ , ‘‘ipucu’’ gibi vurguları başlıklara ekleyin. Özellikle rekabeti yüksek kelimelerde bu teknik işe yarayabilir.
4. Başlık H1 olsun ve içinde anahtar kelime geçsin: Google’a en güçlü sinyalleri verdiğimiz yerlerden birisi H1 etiketidir. WordPress tabanlı sitelerde başlıklar eğer tema ayarlarında bozukluk yoksa genelde otomatik H1 atanır. Boynunuzda bu böyle değilse mutlaka düzeltin.
5. İçerikte multimedya kullanın: İçeriklerde resim, video, infografik, istatistik, data kullanımı kullanıcı etkileşimi ve sayfada kalma süresini arttıracaktır. Bu iki faktör Google sıralamasını etkiler.
6. Alt başlık H2 olmalı: Anahtar kelimelerinizden en az birini H2’de kullanın.
7. Başlık H1 olsun ve içinde anahtar kelime geçsin: Anahtar kelime ilk paragraftaki 100 kelimede geçsin, aynı şekilde son paragrafta yakanın anlamlı anahtar kelime ile bitsin.
8. Mobil uyumluluk: Bu konu SEO uyumlu içerik ile direkt alakalıdır. Eğer siteniz mobil uyumlu değilse veya sadece içerik girdiğiniz sayfada AMP hataları varsa 2015 Google güncellemesine göre içeriğiniz ne kadar iyi olursa olsun iyi sıralama alma şansı yoktur.
9. Dışa Link Verin: Başka kaynağa link vermek Google’a içeriğin ne hakkında oluğuna dair güçlü sinyaller verir. Dışarı link verirken sitenin SSL sertifikası olduğuna emin olun. SSL sertifikası olmayan sitelere link vermeyin.
10.Site hızını optimize edin: Google sayfalarının hızlı açılmasına önemli ölçüde değer vermektedir. Kullanıcıların yaklaşık %70’i 3 saniyenin altında sayfa açılmasını beklememektedir. SEO uyumlu içerik her ne kadar tüm kriterleri karşılasa da site yavaşsa beklenilen sonuç alınamayabilir.
11. Semantik anahtar kelimeler (LSİ) kullanın: SEO içerik eskiden de bilinmesine rağmen son zamanlarla semantikle çok anılır oldu. LSİ anahtar kelimeler aslında başlı başına bir makale konusudur. LSİ sadece yükselmek istediğiniz anahtar kelimer için değil, makalenin tümünde kullanan isim, sıfat, fiil v.s için uygulanmalıdır. Sadece daha iyi anlaşılması için adım adım somut örnek verecek olursak.
‘‘ Kadın etek modelleri’’ ni Google’da aradığımızda ilk 5 giyim markasının içeriklerini inceleyelim. Genelde e-ticaret sitesi olduklarından dolayı içerikler ve formatları birbirine benzer.
SEO uzmanlarının yukarıda bahsettiğim değerin sunumu ve ilgili sayfa sinyalini arttırmak için uyguladıkları bir teknik var, ‘‘ kategori açıklaması’’ bu kısımlara metinler girilir.
Kadın etek modelleri aramasında sıralama
- Lcwaikiki
- Koton
- Morhipo
- Trendyol
- Defacto şeklinde sıralandığını görüyoruz. Sırayla markaların ilgili sayfalarındaki bahsettiğim içeriği inceleyelim
İlk sıradaki LCwaikiki bahsettiğim açıklamayı semantik açıdan başarıyla uyguladığı gibi metin kullanıcı deneyimi ne de hitap ediyor.
İkinci Sıradaki Koton’un içeriğinin ise kullanıcı deneyiminin daha düşük ve ilgili metnin daha zayıf olduğunu görüyoruz, LCWaikiki’nin alt diğer sayfalara link vermemiş.
Üçüncü sıradaki Morhipo kategori açıklamasını başarılı şekilde uygulamış, fakat daha iyi olabilirdi.
Dördüncü Sıradaki Trendyol ise içerik girme gereği duymamış ( NOT: Yaklaşık 1 yıl önce yine incelediğimde Trendyol ilgili alanlara içerik girmişti, muhtemelen kaldırmışlar).
Beşinci sıradaki Defacto kategori açıklaması için içerik girmiş lakin kullanıcı deneyimi düşük olmuş.
Şüphesiz Google’da sıralamayı belirleyen pek çok kriter var ama semantik içerik bakımından incelediğimizde Google’ın sıralamayı %90 belirlediği kriterlere göre ve doğru yapmış, buradan anladığımız üzere metinin özgünlük, semantik değeri en yüksek marka LCWaikiki olduğunu görüyoruz.
İçerik açısından LCWaikiki’yi rakiplerinden bir adım daha öne geçiren faktör, ilgili kategoride tüm rakipleri ‘‘ Kadın Etek’’ ‘‘ Kadın Etek Modelleri’’ anahtar kelimelerini kullanırken LCWikiki ‘‘ Etek Modelleri’’ kullanarak özgünlük değerini yükseltmiş, yani değerlerinden farklılığı ortaya koymuş.
E-ticaret siteleri genelde SEO uyumlu içeriğe yüksek bütçeler ayırırlar ve SEO açısından birbirlerine yakındırlar, burada işte bu küçük detaylar büyük sonuçlar ortaya çıkarır.
LSİ den kasıt kastım klasik anlayışın dışında sadece yükselmek istenilen anahtar kelimelerle sınırlı değil, bütün kelimelerle ilgili, ancak bu şekilde özgünlük değeri yüksek SEO uyumlu içerik üretmek mümkündür.
Semantik değeri yüksek içerik konusunu başka makalede detaylandırmak üzere bu başlığa son verelim.
12. Resim optimziasyonu: İçeriğinizde kullandığınız görsellerin dosya isminde anahtar kelimeleri geçirmeye özen gösterin.
13. Görsellerin içinde metinler: Google robotları uzun zamandır görsellerin içerisindeki metinleri de okuya bilmektedir. Görsellere anahtar kelimenin geçtiği cümleler yazılması konuyla alakalı güçlü sinyaller göndermeyi sağlar.
14. Sosyal medya butonları: Sosyal medya paylaşım butonları, Facebook, Twitter, G+, Pinterest içeriğin sosyal medyada paylaşma oranını %500 gibi ciddi oranlarda arttıracaktır.
15. Uzun içerikler oluşturun: Yüzlerce tecrübe uzun içeriğin, kısa içerikten Google sıralamalarında daha hızlı yükseldiğini ortaya koymaktadır. İçerik hacminin minimum 1000 ortalama 1.700 ila 2.700 kelimeden oluşması avantajdır.
16. Dwell time: Dwell time kullanıcının siteye girdikten sonra hemen geri butonuna tıklayarak arama sonuçları sayfasına geldiği süredir. Genelde sayfada kalma oranıyla karıştırılır. Dwell time aracılığı ile Google içeriğin kalitesini ölçümler, bundan dolayı uzun, okunabilir, otoriter içerik oluşturun.
17.Site içi linkleme: içerikten eski oluşturduğunuz sayfalara link vermek o sayfanın hem otoritesinin artmasını sağlayacak, hem kullanıcı etkileşimini artıracak hem de anahtar kelimelerde yükselmesine yardımcı olacaktır.
SEO Uyumlu İçerik Oluştururken Unutulmaması Gerekenler
- Tüm zamanlara ve konuya hitap etmesi: İçerik belirli bir sezona mı yoksa tüm zamanlara mı hitap edecek. Örneğin, ‘‘ Bayan elbise modelleri’’ tüm zamana hitap eder. Bir blogerin bu anahtar kelimede ilk sayfaya girmesi bile milyonda 1 ihtimal. Fakat, belirli bir zaman dilimine hitap etmesi örneğin ‘‘ 2019 bayan elbise modelleri’’ belirli bir zamanı kapsadığı için ilgili anahtar kelime de ilk sıraya girerek o zaman diliminde yüksek ziyaretçi alması mümkün. 2019 yılına hazırlanan bu sitenin daha 2019 gelmeden bu kadar yüksek alması iyi bir örnek olabilir. Bu sitenin 2019 yılında alacağı trafiği hayal bile edemiyorum.
2018 yılı için hazırlanmış benzer bir sitenin aylık ortalama trafiği içeriğin hatta sitenin hedeflediği zamanın ne kadar hayati olduğunu görmeye yeter.
SEO uyumlu içerik kadar hangi zamana ve konuya hitap ettiğinin ne kadar önemli olduğunu, göz ardı edilmemesi gerektiğini görmüş olduk.
- Yazarlar edinin: 1 Ağustos 2018 tarihinde Google algoritmasında yaptığı güncellemede artık gerçek hayatta yanlış olması durumunda kullanıcılara zarar verecek içerik üreten sitelere, bloglara karşı önlem aldı. Özellikle, sağlık ve finans gibi sektörlerde içerik oluşturan bloglar bundan olumsuz etkilendiler. Dünya çapında özellikle sağlık sitelerinde %90 lara varan trafik kaybı yaşayan bu sitelerin en önemli özelliği içeriklerin uzmanlar tarafından oluşturulmamış olmasıydı. Google içeriklerin konunun uzmanı tarafından oluşturulmasını istiyor. Bundan dolayı hem blogunuzun sizin uzmanlık alanınızda olması hem de konuya hakim uzmanların içerikler oluşturması, makaleler yazması Google tarafından yükselmenizi sağlayacaktır. Yazarın gerçek olması, sitede profilin olması, BİO olması, Gravatar hesabının olması, Gravatar hesabında resim olması, blogunuzdaki BİO’dan onun sosyal medya hesaplarına link verilmesi SEO açısından ciddi avantaj sağlayacaktır.
- İçerik güncelleme sıklığı: Yıllar önce yayınladığınız içerikteki bilgileri güncelliğini kaybetmiş olabilir. Örneğin 5 yıl önce ‘‘ SEO uyumlu içerik nasıl yazılır?’’ sorununa verilen cevapların tamamı veya bir kısmı bugün önemini yitirmiş olabilir. Eski içerikleri güncelleyerek kullanıcı deneyimini arttırın.
- İçerik görselleri: İçerik görsellerinin yüksek kalitede olmasına özen gösterin. Mümkünse resim videoları kendiniz oluşturun. Videoları Youtube gibi platformlarda da paylaşacaksanız 5 dakikanın üzerinde oluşturmaya özen gösterin.
- İçerik Dili: İçerik’de kullanacağınız dil hedef kitleye göre değişmelidir. Kullanacağınız dili ilk aşamalarda anlattığım hedef kitle ve amaca göre belirleyin.
- Uzun paragraflardan kaçının: İçerik oluştururken uzun paragraflardan kaçının, uzun paragraflar içeriğin okunabilirlik oranını düşürür. Mümkün olduğunca akıcılığı bozmadan cümlelere bölün.
- Bold ve Alt Çizgi: Önemli yerleri bold ve hatta farklı renklerde yapın, veya altını çizin. Merak uyandıracak bu işlem metnin okunma oranını arttıracaktır.
- Yorumlar ve Cevap: İçeriğin yorum alması kullanıcı deneyimi ve etkileşiminin göstergesidir. Yorum kısmında sorulan sorulara cevap vermeye çalışın, ziyaretçilerinizi yorum yazmaya teşvik ederek içeriğinizin Google yükselmesine katkıda bulunmalarına teşvik edin.
Teknik SEO Kontrol Listesi
İçerik ne kadar SEO uyumlu olursa olsun, sitede oluşan teknik sorunlar yüzünden sıralama kaybetmesine veya yükselmesine engel olabilir.
Buna meydan vermemek için sayfanın genel sağlığı ve içeriğin performansı düzenli şekilde kontrol edilmelidir.
Teknik SEO cümlesi sizi korkutmasın teknik sorunların kolay çözümleri mevcut.
- Kapsam hatalarını bulun ve düzeltin: Kapsam hataları sitenizin içeriğinin Google sıralama sonuçlarında sorunlar yaşadığını gösterir. Görüntülenme sorunu yaşayan içerik haliyle sıralamaya girmeyecektir. Bu tür sorunların en hızlı şekilde düzeltmelisiniz.
Kapsam hataları için, Google Search Console > Kapsam
- Sayfanın Hızlı Olduğundan Emin Olun: Şimdiye kadar yapılan bütün analizler hızlı açılan sayfaların Google sıralamasını olumlu etkilediğini ortaya koymuştur. Site hızı kullanıcı deneyimini arttırır, yavaş siteler beklemeyi sevmeyen kullanıcıların sayfadan hızla çıkmasına neden olur bu da kullanıcı deneyimini düşürerek sıralamayı olumsuz etkiler. Site hızını Gtmetrix’de test edebilirsiniz.
- Kırık linkleri testip edin: Sitede genel anlamda bulunmayan 404’e düşen sayfalar sıralamayı ciddi anlamda olumsuz etkilerken, sayfada içeriğinde bulunan dışa verilen linklerin kırık olması da içeriğin Google’da yükselmesini engeller.
- Sitenin mobil uyumlu olduğundan emin olun: Mobil kullanıcı sayısı masaüstü kullanıcıları geçmiş durumda, bundan dolayı Mobil uyumlu olmayan sitelere karşı önlem alarak mobil aramalarda yükselmelerine izin vermiyor.
Sayfanın mobil uyumlu olduğundan emin olun. Google mobil uyumluluk testini yapabilirsiniz.
- SSL Sertifikasına Geçin: Eskiden tartışmalı konu olan SSL Google’ın resmi açıklamasıyla bir sıralama faktörü olmuştur. Sayfanızın içeriği ne olursa olsun mutlaka SSL sertifikası olmalıdır.
- Yenilenen İçerik Sorunları: Yenilenen içerik aynı veya benzer birden sayfanın olduğu anlamına gelir. Yenilenen içerik sorunu birkaç teknik sorundan da kaynaklana bilir. Google sıralamasını ciddi şekilde etkileyen bu sorunların tespit edilip hızla giderilmesi gerekir.
SEO uyumlu içerik nasıl yazılır, nelere dikkat edilir konusunu böylece işlemiş olduk.
Bu makaleden faydalanarak oluşturduğunuz içerikleri bizimle paylaşabilirsiniz, performansı birlikte analiz edebilir eksikleri tespit edebiliriz.
Konu hakkında soru, tecrübe veya görüşlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

SEOndex kurucusu Ersin Tezcan 2008 yılından itibaren markalara dijital pazarlama danışmanlığı yapmaktadır. Google ve Google araçları yanında diğer arama motorları hakkında yeni gelişmeleri ve tecrübelerini paylaşmaktadır.
E-Mail: tezcanersin@seondex.com
Yorum Yap